Tulevat kääntäjävierailut Liedossa ja Kangasalla

Tämän vuoden ensimmäiset Suomentajat lukijoiden luo ‑kirjastovierailut on nyt sovittu. Ensimmäinen on 9.5. Liedossa, mutta tällä kertaa kyseessä on kouluvierailu, joka ei ole avoin muulle yleisölle. Sen sijaan heti perään 10.5. on avoin suomentajavierailu Kangasalan pääkirjaston Harjula-salissa kello 13.00. Myös Kangasalla yleisöön on tulossa opiskelijoita, joten yritän kummallakin vierailulla painottaa vähän enemmän kääntämisen opiskeluun ja ammattiin liittyviä asioita.

Osallistuin huhtikuussa Studia Varjomafia ‑tapahtumaan, jossa turkulaiset scifiharrastajat pitävät rennossa hengessä toisilleen esitelmiä omista erikoisaloistaan, kuten graduaiheistaan. Tarkoituksenani oli koeajaa kirjastovierailujen muokattua sisältöä, mutta en ehtinytkään uudistaa esitystäni kunnolla. Puhuminen kuitenkin sujui jo kangertelematta – vaikka toki ilmapiiri oli tuttavallisempi kuin vieraan yleisön kanssa. Uskon kuitenkin, että voisin alkaa jo keskittyä jännittämisen sijasta enemmän sisällön vetävyyteen ilman pelkoa siitä, että pienetkin muutokset saavat ajatukseni kramppiin. Nähtäväksi jää, onnistunko tuomaan Liedossa ja Kangasalla asian kylkeen sellaista iloa alasta, jota haluaisin välittää.

Tästä Kersti Juvan kommentista pitäisi minunkin kirjoa itselleni huoneentaulu muistutukseksi.

Kangasalan kirjaston tapahtumatiedote

Kirjaston Facebook-tapahtuma

Hankkeen muiden suomentajien vierailut kalenterissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s