Riikka Ulannolta uusi runokokoelma Tehen

Riikka Ulanto julkaisee 4.4.2018 Kulttuurivihkot-kustantamon kautta toisen runokokoelmansa, joka kantaa nimeä Tehen. Uutta tuotantoa juhlistetaan niin Kulttuurivihkojen yhteistilaisuudessa Helsingissä kuin kirjailijan kotikaupungissa Oulussakin.

 

Helsinki 4.4.

Kulttuurivihkot järjestää kevään 2018 kustannusohjelmassa ilmestyville teoksilleen yhteisen julkistustilaisuuden, joka pidetään 4.4. kello 18.00 Ølhus Oslossa osoitteessa Haapaniemenkatu 3–5. Illan muut juhlakalut ovat Tuomas Kilven runokokoelma N&E sekä Ville-Juhani Sutisen Kapitalismin museo. Esseitä Amerikasta.

Illan ohjelma sekä Tehen-runoteoksen esittely on nyt julkistettu Kulttuurivihkojen sivustolla, josta voit myös ostaa teoksen. Tehenin kansikuvan on luonut Valtteri Halmetoja.

MUOKKAUS: Helsingin-julkkarit on nyt juhlittu! Tapahtumassa haastateltiin kutakin kirjailijaa, ja Riikankin haastattelu löytyy YouTubesta. (En valitettavasti tiedä kuvaajan nimeä.) Haastattelun äänenlaatu on hieman heikko, toivottavasti saatte  siitä selvää. Reilut 10 minuuttia kestävän videon lopussa Riikka lukee yleisölle yhden Tehen-kokoelman runoista.

Oulu 3.5.

Pohjoisille runonystäville tarjoutuu mahdollisuus tutustua uuteen kokoelmaan torstaina 3.5. Tuba-ravintolassa osoitteessa Mannenkatu 2. Tuoretta teosta esitellään osana Huutomerkki ry:n järjestämää Musteklubia, joka alkaa kello 20.00.

MUOKKAUS: Illan ohjelma on nyt vahvistunut: Musteklubissa vietetään kaksoisjulkkareita, kun kirjailija Katri Rauanjoki haastattelee Riikka Ulantoa Tehenistä ja toimittaja ja kriitikko Jyri-Jussi Rekinen haastattelee Pirjo Suvilehtoa tämän uudesta runoteoksesta Morfeuksen koirat Paris-Berlin (Nordbooks). Lisäksi tapahtumassa on minilukupiiri ja musiikkiesityksiä. Lisätietoja esiintyjistä ja teoksista saat illan Facebook-tapahtumasta.

 

Maistiaisruno Tehen-kokoelmasta

 

Työni on raportoida poikkeamista outouslautakunnalle:

ennusmerkkejä ja kaavoja yksinäisiin, pitkäpihaisiin uniin.

Minun tehtäväni on tulkita lätäköt öljyineen ja vartioida pihan parvien rippeitä.

Kuinka mielelläni kirjoittaisin tähän ratapihojen maan, jostain siirretyn:

ratapihojen runousopin, rauta-ajan puomi puomilta ja semaforin.

 

Riikka Ulannon esikoisteos Vedelmiä voitti vuoden 2016 Runo-Kaarina-kilpailun. Siinä missä Vedelmiä on osastoimaton kokoelma, jossa hyödynnetään esimerkiksi erilaisia humoristisia listoja, ui teemoiteltu Tehen aihepiireiltään syvemmissä vesissä käsitellessään voimakkaasti muun muassa ulkopuolisuuden kokemuksia. Teoksia kuitenkin yhdistää kaupunkikuvasto sekä musiikin läsnäolo.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s